Alla inlägg under april 2009

Av Eva - 4 april 2009 20:14

Klockan ringde 8:00 i morse, jag låg kvar och kände efter hur jag mådde. Kände mig rätt ok, så jag stängde av väckarklockan. Kröp intill Liam och mös lite....och somnade om. Vaknade igen 8:45, sååå jobbigt, hade ju bestämt med Carina att jag skulle vara hos henne kl 10. Det var bara att sätta fart. Upp med barnen, ner och fixa frukost, då ringer Ina och erbjuder sig att hämta mig. Toppen, då hann vi alldeles lagom att göra oss i ordning.


Hemma hos Carina satte vi oss på kortillverkning. Det pysslade vi med sen under dagen. Det blev ju några avbrott när Liam ville äta & så. Tove var ute med Mil och lekte en del, sen var hon med oss och pysslade.

Carina bjöd på lunch, gulashsoppa och pizzabullar, det satt fint. Sen hade Carinas svärmor bakat, så det blev gott fikabröd till kaffet senare.

Ina åkte hem lite före mig så Daniel kom och hämtade mig och barnen efter jobbet.

Till kvällen tände vi på årets första grill. Daniel fixade med maten, det blev utskuren biff, pommes och bearnaisesås.


Tove har hittat en ny kompis. Det har flyttat in en ny familj på gatan som har en 3-årig dotter som heter Lydia.

Tove var ute och cyklade efter att vi kommit hem från Carina, efter ett tag kommer hon in och säger att hon ska hämta hink & spade för att ta med till grannarna. Jag undrar ju såklart vart hon har gått, så jag följer med och tittar. Allt var som tur var i sin ordning, Tove hade blivit inbjuden att leka med dottern i huset, men dom hade inte hunnit köpa några sandlådesaker ännu. Jag blev inbjuden på en kaffe på altanen och det var en riktigt trevlig familj som flyttat in.

Där var sedan Tove resten av kvällen tills Daniel hämtade henne för att äta middag. Kul för Tove tycker vi.

Nu sitter vi och slappar i soffan, Tove ligger på golvet och kollar på Mumin i sin lilla dvd. Skön kväll.

Av Eva - 3 april 2009 12:44

Idag låter jag riktigt kraxig på rösten. Känner mig tung i huvudet och snorar. Ska hålla mig hemma idag och kurera mig. I morgon ska jag hem till Carina och göra inbjudningskorten till Liams barnvälsignelse, så jag hoppas att jag inte blir värre. Det är strålande sol ute, så egentligen skulle jag vilja gå ut och promenera. Jag får nöja mig med att sitta på baksidan, men det är riktigt mysigt det med.


I morse fick ett par vänner en liten dotter. Grattis Johny och Rosa! 

En riktigt stor tjej, hon vägde 4065g och 53cm lång. Hon ska heta Enya, jättefint namn tycker jag. Ser fram emot att se och sniffa på henne. Men jag får vänta tills jag inte känner av förkylningen bara.

Av Eva - 2 april 2009 22:00

Daniel hade sin lediga dag idag. Han lämnade Tove på dagis i morse som var pigg när hon vaknade, jätteskönt.

Jag gick till tandläkaren på förmiddagen och Daniel åkte med Liam på hans 3mån kontroll. Han växer bra. Dagens vikt var 6875g och 62,5cm lång. Tove vägde ungefär lika mycket - 45g när hon var 4 månader, så han är större, ligger före med 1 månad..

Att få sprutor tyckte inte Liam om. Daniel berättade att han blev jätteledsen när han fick spruta nr 2. Just som han hade hämtat sig från första sprutan så fick han en till, ja då blev han verkligen ledsen lillgubben.


På eftermiddagen åkte vi till Bauhaus och köpte reglar till taket på lilla toaletten. Tove ville vara med sin mormor, så vi lämnade av henne där innan vi åkte. Kvällen tillbringade vi sedan hemma hos mamma. Vi fick mat och jag hjälpte henne att plocka och färga hennes ögonbryn.

 Nu kom jag ihåg att ta kort på kransen jag gav henne, så nu får ni se den. Har ännu inte gjort om min egen, kanske i morgon...

Av Eva - 1 april 2009 22:29

Första april och Liam har hunnit bli 3 månader. Han växer så det knakar och blir större & starkare för varje dag. Det är jättekul att se hur han utvecklas och förändras dag för dag, min lilla skruttbäbis...


I dag bar det iväg till Ekerö med Carina och Ina. Det finns en liten scrappbutik där som Carina gillar. Tjejen som äger butiken var jätte trevlig och vi hittade lite smått & gott att shoppa loss på ;)

Nu är Ina och jag riktigt sugna på att börja tillverka våra inbjudningskort. På lördag bestämde vi oss för att sitta hos Carina och pyssla med det :) Ska bli kul!


Den här dagen bjöd liksom igår på ett härligt väder, så eftermiddagen tillbringade vi på baksidan. Ina kom en liten stund med barnen. Tove och Lova cyklade lite och lekte sedan i sandlådan medans jag och Ina tittade i lite kortpysselböcker.

När Ina åkt hem och vi ätit middag så somnade Tove i soffan framför TVn. Det var bara att bära upp den supertrötta lilla tjejen till sin säng.

Daniel jobbar kväll, så jag och Liam fick roa oss själva.

Jonathan ringde ett par gånger och pratade, annars blev det bara en massa gullande med Liam i soffan. Han skrattar och är jätteglad när man tittar på han och pratar lite, men om jag vänder bort blicken, kanske slänger ett öga på TVn, då skriker han....rackarunge.


I morgon ska lillskrutten på 3mån kontroll och få spruta. Ska bli kul att höra vad han väger nu. Det var en hel månad sedan vi kollade sist. Jag ska till tandläkaren, så Daniel får ta det besöket med Liam själv. Hoppas han inte blir allt för ledsen när han får sin vaccination :(

Ovido - Quiz & Flashcards