Alla inlägg den 13 maj 2009

Av Eva - 13 maj 2009 21:01

Vi for på morgonen iväg till Stockholms universitet. Där fick Liam delta i en forskning kring spädbarnets språkinlärning.

Han fick sitta framför en datorskärm. Först fick han se på en röd prick som for över rutan, den skulle han följa så att datorn kunde kalibrera sig efter hans blick. Sen fick han se på en kort film med ljud. Med hjälp av ett infrarött ljus kunde datorn se vad han tittade på. Filmen bestod av en massa solar som kom i rad, olika stora hela tiden, växte eller krympte. Samtidigt spelades ett ljud upp som blev antingen starkare eller svagare. Det dom vill se är om barnet använder sig av den primitiva delen av hjärnan och kopplar starka ljud med stora saker och svaga ljud med mindre objekt, man har tydligen sett den kopplingen tidigare.

Vi fick sedan se filmen med markeringar var Liam har tittat. Han ser ut att ha gjort ganska mycket som dom trodde.


Efter det åkte jag med Liam till friskis & svettis. Liam fick vara på barnpassningen och jag tränade och duschade. Det var bara 2 barn den här ggn hos 5 tanter, så dom hade det rätt lugnt :-)


Tove hämtades vid 2 som vanligt och vi gick till lekparken igen med dom andra barnen och föräldrarna, kom hem strax före 4.

Jag var såååå fruktansvärt trött den här dagen, så jag somnade riktigt tidigt tillsammans med barnen.

Ovido - Quiz & Flashcards